Ted Altena Sport Consultancy (TASC)
Start FMS-testen atleten
TASC heeft deze week een aanvang gemaakt met het testen van wielrensters en atleten. Het betreft hier de zogenoemde FMS-test. Deze geven uitsluitsel over eventuele beperkingen van spieren/ledematen.
Laatste nieuws

Namens het Sport Medisch Diagnostisch Centrum Mediweert geeft TASC gedurende een drie-daags evenement in het Sint Jans Gasthuis Weert, met als onderwerp "langdurige inzetbaarheid personeel" , een aantal workshops.

Het personeel hebben we kennis laten maken met bosu-ballen en slastix gedurende een drietal workshops.

Dank aan de firma Meijers (www.meijers.com) voor het beschikbaar stellen van de materialen.

Reacties

Tasc verzorgt de komende maanden in opdracht van Jouw Fysio een aantal looptrainingen voor de C- en D-jeugd van hockey vereniging Weert.

Reacties (2)

TASC verzorgt in de maanden november en december 7 workshops voor de NKS (Nieuwe Kansen Sport).

Het betreft de navolgende workshops:

4 november te Beek (hoogspringen)

11 november te Venlo (slim trainen. hoger,verder en sneller)

19 november te Wijchen (polsstok AC)

25 november te Venlo (verspringen)

2 december te Best (kogelstoten)

16 december te Oirschot (slim trainen, hoger, verder en sneller)

17 december te Wijchen (uithoudingsvermogen en snelheid).

Meer weten? Zie www.nks.nl

 

Reacties

Afgelopen weekend, om precies te zijn op 7 oktober 2017, vierde TASC in besloten kring het 10-jarig jubileum.

Reacties

Op vrijdag 9 juni namen ruim 40 deelnemers van het Sint Jans Gasthuis Weert (SJG) deel aan de Singelloop van atletiekvereniging Weert.

Zij namen deel aan de 5 of 10 kilometerloop. Op 11 januari werd dit project, geinitieerd door het Sport Medisch diagnostisch centrum Mediweert, gestart met het verzorgen van de looptrainingen door Henny Erkens en TASC.

Alle lopers hebben de finish gehaald en onze felicitaties gaan dan ook naar de lopers.

 

 

Reacties

In opdracht van de NKS (Nieuwe Kansen Sport) zal TASC een 4-tal opleidingen verzorgen voor trainers loopgroepen. De aftrap heeft reeds op 27 mei plaats gevonden in Zevenaar. Onderwerp was daar "Krachttraining voor loopgroepen". Op10 juni aanstaande zal dezelfde workshop nog eens worden gegeven in Eersel bij atletiekvereniging DES en op 24 juni te Sittard bij atletiekvereniging Unitas. Tenslotte op 8 juli wederom te Eersel met als onderwerp "warming up, loopscholing en cooling down".

Reacties

Het herenteam van volleybalvereniging AVOC te Achel(B) is voor het tweede opeenvolgende jaar Belgisch kampioen geworden.

TASC verzorgt de krachttrainingen voor dit team. Mannen van harte gefeliciteerd met dit geweldige succes!!!!!

Reacties

Zo'n 30 personeelsleden van het Sint Jans Gasthuis Weert zijn op 10 januari 2017 gestart met looptrainingen. Dit op initiatief van het Sport Medisch Diagnostisch Centrum Mediweert. Doel is om op 9 juni 2017 deel te nemen aan de Singelloop van atletiek- en wandelsportvereniging Weert.

Op zaterdag 1 april nemen 8 beginnende loopsters deel aan een business run te Heythuysen. Voor hen zal dit de vuurdoop zijn om een 5 kilometer rennend af te leggen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hen dit gaat lukken!!

Heel veel succes gewenst dames!!

Reacties

Op zaterdag 11 maart zal door TASC de eerste workshop van in totaal 3 workshops worden verzorgd in opdracht van de atletiekunie.

Het betreft de opleiding tot Assistent Baan Atletiek Trainer-niveau 2(ABAT-2). De opleiding wordt gegeven op de accommodatie van atletiekvereniging Weert en in totaal hebben zich 10 deelnemers ingeschreven. De tweede en derde workshop worden respectievelijk gegeven op 25 maart en 15 april.

Aan bod komen onder andere : leidinggevende bekwaamheden, reflectiemodel Kortenhagen, leidingegeven en assisteren, motivatiefactoren en gedragscode. Daarnaast natuurlijk veel praktijk.

 

Reacties

Op dinsdag 10 januari zijn personeelsleden van het Sint Jans Gasthuis uit Weert gestart met looptrainingen. Doel is om in juni deel te nemen aan de Singelloop te Weert, waarbij men voor de 5 of 10 km kan kiezen. De deelnemers zullen uitkomen in de categorie "bedrijvenloop".

De trainingen zijn geinitieerd door het Sport Medisch Diagnostisch Centrum Mediweert en worden verzorgd door looptrainer Henny Erkens en TASC.

De deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om 3 trainingen per week te volgen. Hierbij is rekening gehouden met de verschillende diensten. Men kan deelnemen aan een ochtendtraining, een middagtraining en/of een avondtraining.

Aspecten als loopanalyse, loopscholing, schoeisel, kleding, triggerpoint en lenigheid zullen allemaal aan bod komen.

Wij wensen de deelnemers veel loopplezier en vele blessurevrije kilometers!

 

Reacties
Seizoen 2013-2014 van start!

De aftrap van het nieuwe seizoen heeft plaatsgevonden. De RM-testen zijn gedaan en de atleten zijn na een relatieve rustperiode van 4 weken nu weer volop aan het trainen geslagen.

TASC traint een drietal topatleten, waarvan 2 sprinters uit Siërra Leone (Adel Sesay en Solomon Bockarie) en 1 meerkampster uit België (Anne Verstraeten). 

Basis Baan Atletiek Trainer-3 cursus (BBAT-3)

Op 26 oktober start de atletiekunie op de accommodatie van AV Weert de BBAT-3 cursus. De laatste cursusdag is gepland op 29 maart 2014. Na het met goed gevolg afleggen van deze cursus is men in staat om zelfstandig atletiektrainingen te verzorgen. TASC begeleid een 5-tal van deze cursisten als praktijkbegeleider.